Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Επιλογή φυσικών δραστηριοτήτων
Συχνότητα φυσικής δραστηριότητας
Διαμόρφωση θετικών στάσεων

*    Οι φυσικές δραστηριότητες που επιλέγουμε για να διαμορφώσουμε τη φυσική μας άσκηση πρέπει να τηρούν της εξής προϋποθέσεις, προκειμένου να γίνονται δια βίου, δηλαδή για όλη μας τη ζωή:
  • Να μας αρέσουν, να μας εκφράζουν, να μας ικανοποιούν και  να μας ψυχαγωγούν.
  • Να γίνονται κοντά στον τόπο διαμονής μας και να μην απαιτούν μεγάλες μετακινήσεις που κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα.
  • Οι επιλογές μας να είναι ανάλογες με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Ο εξοπλισμός σε κάποιες δραστηριότητες (π.χ. σκι, ιστιοπλοΐα, ιππασία) κοστίζει ακριβά, ενώ σε άλλες όχι (π.χ. αθλοπαιδιές, τζόκινγκ, περπάτημα).
  • Να εντοπίζουμε τα κοινά ενδιαφέροντα φίλων μας ή της οικογένειά μας προκειμένου να τις κάνουμε με παρέα.
  • Να αξιοποιούμε τις οργανωμένες μορφές άσκησης (π.χ. αθλητικά τμήματα των σωματείων, ή μορφές άθλησης των δήμων) ή να επιδιώκουμε να οργανώνουμε ομάδες άθλησης στη γειτονιά μας.

*    Πρέπει, στις γενικότερες δραστηριότητές μας, να εντάσσουμε συνειδητά τη φυσική άσκηση για να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, με ενεργητική διάθεση του ελεύθερου χρόνου μας και φροντίδα για την υγεία μας.

*    Στη σημερινή κοινωνία, η φυσική άσκηση είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής, που προασπίζει παράλληλα την υγεία μας. Γι’ αυτό, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην τήρηση της εβδομαδιαίας συχνότητας των φυσικών μας δραστηριοτήτων.

*    Τη θετική στάση που έχουμε για τη φυσική άσκηση μικροί (αφού οι φυσικές δραστηριότητες είναι ουσιαστικά παιχνίδι) πρέπει να τη διατηρήσουμε μεγαλώνοντας, με τη διαμόρφωση της ανάλογης συμπεριφοράς, δηλαδή της «συνήθειας άσκησης».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου